مش بی اختیاری ادرار بانوان TOT
بی اختیاری ادرار یک مشکل شایع است که میتواند به دلیل عوامل متعددی از جمله حاملگی، زایمان، یبوست، عفونت مجرای ادرار، پیری، یائسگی و اختلالات عصبی رخ دهد. این مشکل میتواند از تخلیه ناگهانی ادرار هنگام سرفه یا عطسه تا نیاز فوری به تخلیه ادرار که فرد فرصت رفتن به دستشویی را ندارد، متفاوت باشد.
روش جراحی با استفاده از مش TOT یکی از راههای موثر درمان بی اختیاری ادرار است. این روش جراحی، که با استفاده از بیحسی موضعی انجام میشود، میتواند به بیماران کمک کند تا دوباره کنترل ادرار خود را بازیابی کنند.
این جراحی به صورت سرپایی و در طی یک روز انجام میشود و عوارضی مانند عفونت زخم جراحی یا مشکل در ترمیم بخیه وجود ندارد. با استفاده از این روش، اکثر زنان میتوانند از مشکل بی اختیاری ادرار خود خلاص شوند و بدون نیاز به بستری شدن در بیمارستان، فعالیتهای روزمره خود را از هفته دوم شروع کنند.
میزان موفقیت این جراحی بسیار بالا است و تقریبا تمامی بیماران، پیشرفتهای بسیار خوبی از این روش درمانی مشاهده میکنند. با این حال، احتمال ترشح ادرار در بیماران کاملا از بین نمیرود، اما کیفیت زندگی فرد را بهبود میبخشد و از مشکلات دیگر جلوگیری میکند.
روش جراحی نواری با استفاده از مش TOT برای زنان مبتلا به بی اختیاری استرسی استفاده میشود. در این روش، یک قطعه نوار پلاستیکی از طریق یک برش در داخل واژن قرار داده میشود و پشت لولهای که ادرار را از بدن خارج میکند (مجرای ادرار یا میزراه) بسته میشود.
قسمت میانی نوار به عنوان یک تکیهگاه برای مجرای ادرار عمل میکند و دو انتهای آن از طریق دو برش جراحی در یکی از محلهای زیر بسته میشود:
- شکم: این روش نوار رتروپابیک و یا جراحی بدون ایجاد کشش (tension free) نامیده میشود
- قسمت بالایی داخل ران: این روش جراحی نوار ترانس اوبتوراتور (یا نوار مسدود کننده) (TOT) نامیده میشود.
این جراحی معمولا حدود 30 دقیقه طول میکشد و بیمار در زمان جراحی یا نیمه بیهوش است یا از بیحسی موضعی استفاده میکند. با استفاده از تلوسکوپ در طول جراحی، داخل مثانه مورد بررسی قرار میگیرد. برای تخلیه مثانه، از یک کاتتر استفاده میشود که بعد از گذشت چند ساعت از جراحی برداشته میشود. برای جلوگیری از بروز هر گونه عفونت، پزشک آنتیبیوتیکهایی تجویز میکند که حتما باید به طور مرتب مصرف شوند.
علائم خطرناک بعد از جراحی: اگر پس از جراحی مشکل در تنفس، تب بالای 38 درجه، خونریزی شدید، درد آرام نشدنی حتی بعد از مصرف مسکن، قرمزی اطراف بریدگی و یا استفراغ مداوم داشتید حتما به نزدیکترین بیمارستان و پزشک مراجعه کنید. اگر هنگام ادرار احساس سوزش داشتید و یا فکر میکنید عفونت مثانه دارید حتما به پزشک مراجعه کنید.